Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 13. mai 2006 kl 20.10 Profil: En italiensk designer

En designers intellekt og følelser

Deisgneren Ettore Sottsass i arbeid (Foto: Accent Films)
Deisgneren Ettore Sottsass i arbeid (Foto: Accent Films)
Ettore Sottsass (født 1917) er ikke bare en av samtidens største designere. Han er også en ivrig søkende sjel som reiser til de fjerneste stedene i verden for å finne svar på en del spørsmål. De dreier seg om den fornuftige og emosjonelle funksjonen tingene har som vi omgir oss med.

Før PC-ens tid, på slutten av 60-tallet, var reiseskrivemaskinen populær. Og enda mer populær skulle den bli når Ettore Sottsass skapte en lekker sak i rød plastikk for Olivetti.. Dette produktet gjorde Sottsass verdensberømt.

I 1980 var Sottsass med på å grunnlegge den berømte Memphis-gruppen som revolusjonerte produkt-designen, og ble et fenomen innen popkulturen. I sitt grensesprengende arbeid har Ettore Sottsass alltid distansert seg fra alle dogmer om form og funksjon. Den store mester påvirker i dag tingenes verden og arkitekturens språk fra sitt studio i Milano (Sottsass Associati).

Programmet er den første og eneste dokumentaren som gir en innsikt i personen Ettore Sottsass og arbeidet hans. Vi får innblikk i filosofien og arbeidsprosessen til den store designeren og arkitekten – et imponerende bilde av hvordan Sottsass’ oppfattelse av design og arkitektur forvandler tingenes verden til en uforlignelig, humoristisk, melankolsk, urovekkende og skarpsindig verden av følelser og fornuft.

Sveitsisk dokumentar (2002)
Regi: Heinz Bütler
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78LENKER
  • Internett: