Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. desember 2012 kl 16.00 Familiegudstjeneste fra Byåsen kirke, Trondheim

Klart for TV-jul fra Byåsen


Byåsen kirke i Trondheim er årets julekirke på NRK. Sogneprest Steinar Leirvik tror det enkle kirkerommet kan gi en ekstra dimensjon til juleevangeliet.

Sammen med sine kolleger i Byåsen menighet er Leirvik i gang med de siste forberedelsene før "Norges største menighet" kommer på besøk.

Godt forberedt
I fjor var det til sammen 1,6 millioner nordmenn som fulgte TV- og radiogudstjenestene på disse tre dagene. Sognepresten skal selv preke på 1. juledag. Hans prestekollega Ludvig Aasen leder familiegudstjenesten på julaften, mens Camilla Winsnes forretter under høytidsgudstjenesten 1. juledag.

Byåsen menighet benytter gjerne en egen "forteller" i gudstjenestene sine, og gjør det også på julaften. Hege Aalberg Meråkerås skal da formidle julebudskapet på sin spesielle måte.

Idolvinner synger
Byåsen er en stor og aktiv bydel i Trondheim. Her er det mange som bruker kirken og deltar i aktivitetene i menigheten. Det setter sitt klare preg på årets NRK-gudstjenester.
Denne jula får TV- og radiopublikummet møte både Trondheim familiekor og koret Rolling Tones, i tillegg til strykere, trompetist og organist. Et av bydelens kjente ansikt, "Idol"-vinner og popsanger Aleksander Denstad With, synger på julaftensgudstjenesten.

Tegnspråk-kor
Også i år er det døvegudstjeneste på NRK 2. juledag. Det er døvekapellan Erik Gjengedal som vil lede gudstjenesten. Nytt av året er et eget tegnspråk-kor. Dette har Døves Menighet i Trondheim etablert for anledningen, og koret vil presentere julesang på en helt ny måte for TV-publikum.

Sendes også på P1 juleaften kl.16.00. Reprise på NRK 1. juledag kl. 11.00 og 2. juledag kl. 11.00.


Egenproduksjon 2012
Prosjektleder, NRK: Magne Vik Bjørkøy, tlf: 73 88 12 00, mobil: 90 78 99 50.
Sogneprest Byåsen kirke: Steinar Leirvik, mobil: 996 50 565.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf: 815 65 900