Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. desember 2000 kl 20.25 Nobels fredspriskonsert 2000

Nobels fredspriskonsert 2000 (ttv)

NRK1 lørdag 16. desember kl 20.25
Nobels fredspriskonsert 2000

Fredskonsert med Jane Seymour som konferansier

Den britiske skuespilleren Jane Seymour (49) blir konferansier under årets konsert i fredens tegn, nemlig Nobels fredspriskonsert fra Oslo Spektrum. Hun erstatter dermed Meryl Streep som meldte frafall for en tid tilbake. Jane Seymour takket ja umiddelbart og kommer til Norge med familien sin.

- Vi er glade for at Jane Seymour sa ja til jobben. Denne konserten sendes i mange land verden over, og det er riktig med et internasjonalt navn, sier prosjektleder i NRK, Jon Ola Sand.

Nobelkonserten er internasjonalt etablert som en av årets store konsertbegivenheter. Den blir produsert i flere versjoner av ulik lengde og sendes i alle verdensdeler. Blant annet er den et av julens høydepunkter på den amerikanske kanalen ABC, der den sendes den som \"Christmas Spesial\".

Store navn
Det er mange store navn som deltar under årets Nobels fredspriskonsert. Jon Bon Jovi og Moby er to av dem. Begge to har hatt stor suksess det siste året, Jon Bon Jovi med \"It\'s My Life\" og Moby med platen \"Play\".

På scenen står også Sissel Kyrkjebø, Eros Ramazzotti, Natalie Cole, Westlife, Bryn Terfel og den sørkoreanske sopranen Sumi Jo. Sistnevnte var ønsket som deltaker av fredsprisvinneren Kim Dae Jong. Elton John bidrar med to låter, tatt opp under konserten han nylig gjorde i Oslo Spektrum. NRKs eget orkester, Kringkastingsorkesteret, er også med.

Kronprins Haakon Magnus vil være tilstede, og det blir videoinnslag med hilsener fra statsledere fra hele verden.

Nobelkonserten finner sted 11. desember, og det er en noe redigert versjon NRK sender i kveld. Konserten blir sendt i sin helhet på NRK2 nyttårsaften.

Om fredsprisen
Nobels fredspris for år 2000 er tildelt Kim Dae Jung for hans arbeid for demokrati, menneskerettigheter og for forsoning med Nord-Korea. Nobels fredspriskonsert er ment som en hyllest til fredsprisvinneren.

Fredsprisen blir overrakt Kim Dae Jung søndag 10. desember i Rådhuset i Oslo. NRK1 sender direkte fra begivenheten kl. 12.50.

NRK1 lørdag kl 20.25

Konsertopptak fra Oslo Spektrum
Prosjektleder NRK Underholdningsavdelingen: NRK: Jon Ola Sand, 23045151
Pressekontakt Nobelinstituttet: Tone Lind Jørgensen, 99241721 (tlj@powertech.no)
Pressekontakt NRK: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

http://www.janeseymour.org/

http://www.nob el.no/