Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. mai 2005 kl 23.40 Detektiv Jack Frost

Død politimann i hagen

David Jason i rollen som Jack Frost i
David Jason i rollen som Jack Frost i "Detektimen". (Foto: Yorshire Television)
En død politimann og en kraftverkulykke utgjør hovedingrediensene i denne og morgendagens episoden.

Jack Frost hadde mest av alt sett fram til noen dagers ferie, men funnet av en død politimann i Frosts egen hage kaster brått vår mann ut av godstolen. Den døde viser seg å være detektiv Tim Fox.

Frost leter etter en rød tråd i saken og kolliderer snart med Fox’ overordnende, den selvhevdende overbetjent Finlay. Frost får stygge forutanelser om at korrupsjon innen politiet ligger bak drapet på Fox.

Arbeidsulykke?
Samtidig inntreffer et fatalt uhell på et kraftverk i nærheten av Denton, der en ansatt stuper i døden. Ulykken virker helt uforklarlig. Det er da Jack Frost oppdager at mannens bolig samme dag er blitt fullstendig ramponert.

Om serien
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.


Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost (Serie 7)
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57