Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. januar 2005 kl 23.10 Lydverket

De nye heltene i musikkverdenen

Mona B. Riise er klar med en ny runde av Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mona B. Riise er klar med en ny runde av Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Årets første Lydverket byr på flere av de artistene som garantert kommer til å gjøre det stort i musikkverdenen i 2005. Det blir møter med soulstjernen John Legend, hardcore-gutta i Jr. Ewing og bandet som av mange blir sett på som "det nye OutKast", Plantlife. Det blir også tid til mimring over den spesielle sjangeren New Romantic sammen med blant andre Duran Duran, Soft Celle og Visage.

2005 er ferskt som nybakt brød, og allerede er den 25 år gamle soulartisten John Legend pekt ut som et av årets navn i internasjonal musikk. Norsk presse har overøst hans nye plate, "Get Lifted", med seksere, og stempler det som klassisk og tidløst og samtidig friskt og relevant.

Legend jobber tett sammen med fjorårets store nykommer, hip-hop-superstjerne Kanye West, som fikk lignende mottakelse. Lydverkets Håvard Bråthen har møtt den kommende legenden John Legend.

Jr.Ewing
Oslos hardcorehelter Jr. Ewing har aldri tatt seg tid til å bruke noe særlig mer enn en uke i studio når de har spilt inn plate, og låtene har gjerne ikke blitt ferdige før de trykker på "record"-knappen.

Men i denne stund har bandet snart brukt en hel måned på å spille inn materiale som de har skrevet på i over et år! Resultatet er, i følge dem selv, et mer sofistikert, modig og voksent uttrykk, som også de store plateselskapene har vist interesse for. Lydverket har smuglyttet på det som kan bli undergrunnsbandets store gjennombrudd.

Plantlife
Plantlife er et av de mest spennende navnene i den nye amerikanske soul/funk-scenen, og debutalbumet "The return of Jack Splash" ble i desember kåret til Årets skive i BBCs Worldwide Award. Som andre progressive amerikanske band har de foreløpig bare blitt oppdaget i England, men ligger kanskje i startgropen til noe stort?

De blir omtalt som det nye Outkast, men er mer opptatt av å sammenligne seg med gamle soul- og funklegender som Marvin Gaye og P-Funk. Og med 11 mann på scenen drar Plantlife virkelig linjene tilbake til den gamle funk-arven. Bli bedre kjent med dem i kveldens program!.

Lydverket tar ellers denne uken et dypdykk ned i New Romantics - musikksjangeren som leverte noen av de rareste popstjernene historien kan fremdrive.

Magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10
Vises også i Nett-TV


LENKER
  • Les mer