Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. desember 2002 kl 22.00 Bukkene Bruses julekonsert

Felejenta med sine tre bukker

Bukkene Bruse. (Foto: Jo Michael)
Bukkene Bruse. (Foto: Jo Michael)
I kveld blir det gjensyn med Bukkene Bruses konsert i Bjørke kirke i Nannestad, som fant sted i desember 2000. Gruppen består av Annbjørg Lien, hardingfele, nyckelharpe og fele, Arve Moen Bergset, kveding, fele og hardingfele, Steinar Ofsdal, fløyter og Bjørn Ole Rasch, tangenter.

Bukkene Bruse har eksistert siden 1989, og gruppa har i løpet av årene hatt en lang rekke opptredener og konserter i både inn- og utland. Repertoaret består blant annet av et variert og spennende utvalg norsk folkemusikk, men andelen av egne komposisjoner har økt med årene. Tradisjonsmusikken gruppa presenterer kommer fra flere områder i Norge. Slik viser Brukkene Bruse bredden i vår musikalske arv. Gruppas arrangementer utdyper og tydeliggjør folkemusikkens særtrekk, og skaper med dette et sterkt og nytt uttrykk.

Gode kritikker
Bukkene Bruse utgav sin første CD i 1993, og de høstet gode kritikker. CD nummer to, "Åre", som kom ut i 1995, viderefører de musikalske ideene fra den første platen, men er også farget av opplevelsene og inspirasjonen musikerne har fått gjennom utallige reiser.

CD'en, "Steinstolen", er en oppfølger og samtidig en banebryter. Denne gangen har alle fire bidratt med nye komposisjoner, samtidig som den spennende tradisjonsmusikken fortsatt har fått stor oppmerksomhet. I forbindelse med utgivelsen av "Steinstolen" ble Bjørn Ole Rasch medlem av gruppa, og endelig var det tre bukker i bandet.

Hektisk reisevirksomhet
Gjennom 11 år har Bukkene Bruse fått mange store oppgaver, som har resultert i hektisk reisevirksomhet. Fra 1992 til 1994 var de OL -musikere med konserter i Japan, Spania, Tyskland og USA. De har hatt konserter i Beijing, i operaen i Baku, Bosnia og Washington. Bukkene Bruse deltok også i "mellom-akten" på Eurosong '96 i Oslo Spektrum.

Egenprodusert musikkprogram
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53