Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. mars 2003 kl 22.15 Med hjartet på rette staden

Forsvunnet bryllupsbilde

Visst er de gift, men hvorfor vet ikke familien til Jackie (Fiona Dolman) om det? (Foto: Yorkshire Television)
Visst er de gift, men hvorfor vet ikke familien til Jackie (Fiona Dolman) om det? (Foto: Yorkshire Television)
Kluss i parforhold og mange misforståelser venter i ukens episode av "Med hjartet på rette staden". Stort mannefall blir det også.

En bil har styrtet i elva, men konstabel Mike finner ingen i den da han hopper uti og sjekker.
Han synes det er merkelig at alle hjulkapslene mangler.

Jackies foreldre ringer og forteller at de er kommet til England på besøk fra Sør-Afrika. På puben tenker Gina å gi et spilleoppdrag til sangeren og pianisten Micky. Da Jackies foreldre kommer, legger Mike merke til at fotografiet av Jackie og ham ikke lenger står der det pleier.

Mannefall
Andy stikker innom puben for hilse på Gina, men blir avvist. Jackie medgir overfor Mike at hun er i kontakt med Cape Town om en ny og fristende jobb. Det er også tydelig at foreldrene til Jackie misbilliger både Mike og hans status som politikonstabel.

En dag da Blaketon henvender seg til en fremmed gjest på puben, blir han slått ned og havner på sykehus.

Musikeren Micky overtaler Greengrass til å la ham plante orkideer for salg i hagen hans. Da de to en dag er ute og kjører på heden i Mickys bil, blir de innhentet av en annen bil. Ut stiger en mann og en dame og Greengrass blir skutt rett ned…

Mer om serien
Neste uke starter NRK1 en ny serie av "Med hjartet på rette staden", innspilt i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 steinar.dahl@nrk.no