Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. februar 2003 kl 17.15 Perspektiv: Kvinner kan

Kvinner i Norge og Bangladesh

Søstrene Nafeesh og Susan Badrkhan er designere og stylister. De har kreert en kjole på Helle Haugsgjerd (i midten) (Foto: NRK)
Søstrene Nafeesh og Susan Badrkhan er designere og stylister. De har kreert en kjole på Helle Haugsgjerd (i midten) (Foto: NRK)
Søskenparet Susan og Nafeesah Badrkhan satser på klesdesign i Norge. Anwara Begum driver en telefonsentral i Bangladesh. Vi møter dem i ukas utgave av ”Perspektiv”.

Søskenparet Susan og Nafeesah Badrkhan er kurdere fra Irak. De bor i Oslo, og satser på en framtid som designere ved å skape klær. De får inspirasjon fra både kulturen i Midtøsten og den vestlige kulturen, og de skaper klær for moderne kvinner og menn.

Susan har også en skuespillerkarriere i Norge. Noen vil sikkert huske henne fra tv-serien og spillefilmen ”Bryllupet”.

Telefonsentral i Bangladesh
Anwara Begum hadde aldri sett en mobiltelefon før hun fikk den i hånden. Hun startet en telefonsentral i sin landsby, og sentralen ble et møtepunkt hvor folk også fikk lese aviser mens de ventet på samtaler fra hele verden. Dette forandret landsbyens muligheter. Liv ble reddet fordi de kunne få tak i hjelp i tide. Anwaras egne barn fikk mulighet til høyere utdannelse, og dette gjorde igjen at hennes datter ble giftet inn i en familie med høy sosial status.

Det var Grameenbankens mikrokredittprogram som gav Anwara mulighetene som førte til alt dette.


Program fra Faktaavdelingen, NRK
Prosjektleder Sissel Helle Birkelund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83