Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. oktober 2003 kl 22.30 Berserk mot Nordpolen

Mot hvalross og is

Kaptein Jarle Andhøy tok med seg Alex Rosén og David Mercy, og dro på ekspedisjon mot Nordpolen (Foto: Freedom Fighters)
Kaptein Jarle Andhøy tok med seg Alex Rosén og David Mercy, og dro på ekspedisjon mot Nordpolen (Foto: Freedom Fighters)
Etter et turbulent stopp i Bodø, og med pressefotografer i helene, setter ”Berserk II” kursen mot Nordpolen. Den tamilske samen Espen Tarberg har mønstret på som maskinist og stemningen om bord er god.

Ny rekord?
Målet nå er å komme så langt nord som mulig, og slå verdensrekorden for seilbåt på 81,1 grader nord. Men først må gutta konferere med Kystvakten om hvor mye is som ligger foran dem. Til tross for at det er sommer kan isen være uforutsigbar, og mye kan forandre seg i forhold til hva satelittbildene viser.

Farlig møte
Bjørnøya blir neste stopp for å fylle diesel, men så begynner det store eventyret for alvor. David - ”Dyrenes konge” - eksperimenterer med hvallyder, og snart er det hval på alle kanter.
Ekspedisjonen nærmer seg også det David kaller ”Whaleross-town”, og vikingen Ottars etterfølgere kaster seg i vannet for å dykke med hvalross. Det blir ikke ufarlig, og langt vekk fra ”Berserk II” blir gummibåten David sitter i angrepet…

Om serien
Kaptein Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy bestemte seg for å følge vikinghøvdingen Ottars fotspor og la ut på langtur med den lille seilbåten Berserk II. Med start fra Kaupang i Vestfold var målet for ekspedisjonen å nå Kvitsjøen i Russland, med stopp i Nordishavet for å påvise global overoppheting.

Jarle har tidligere reist på tokt med David til Sydpolen med Berserk I. Alex traff ham på Shetland, der de først havnet i slagsmål, men siden ble svært så gode venner. Da Alex hørte om Jarles planer for neste tur, spurte han om å få være med og mønstret på som kokk.

De tre har filmet hverandre på omgang gjennom hele turen. De var borte i til sammen fire og en halv måned, og kom hjem i september i fjor. Svømming med hvalross og møte med isbjørn er bare noe av dramatikken vi får være med på.

Eventyrdokumentar
Medvirkende: Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, mob: 93046697