Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. juni 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Kortvarig lykke

Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) flytter sammen. Men lykken blir kortvarig.
Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) flytter sammen. Men lykken blir kortvarig.
Kalde føtter til tross - Rachel og Adam bestemmer seg for å hoppe i det og flytte sammen. Men lykken i deres nye felles hjem varer ikke lenge. Adam gjør nemlig en oppdagelse om Rachels fortid som sjokkerer ham dypt. En slik kvinne kan han ikke dele bord og seng med.

Hva Adam oppdager, skal ikke avsløres her, men det fører i hvert fall til at han flytter inn hos Pete og Jenny. De har nettopp fått sitt første barn, lille Adam, og har mer enn nok med å utforske bleieskiftingens gleder. Store-Adam bidrar bare til å øke stressnivået i hjemmet med sine foredrag om krybbedød og andre lystige temaer. Han prøver dessuten å teste barnets reflekser ved å henge ham i klessnoren for å se om han holder seg fast. Det gjør han ikke.

Karen har omsider gitt etter for presset fra David om å få et barn til. Men når hun oppdager at finansene i hjemmet slett ikke er så sunne som hun trodde, finner hun et glimrende påskudd til å gå tilbake på løftet - og dessuten til å innføre strenge økonomiske restriksjoner.

Om serien
"Kalde føtter" er en britisk serie som byr på en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser. I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse

De tre parene befinner seg på hver sitt stadium i forholdet: Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) er i begynnelsen av forholdet og har vanskelig for å gi avkall på singellivets privilegier, Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) er akkurat blitt foreldre, mens Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å ta livet av hverandre etter flere års ekteskap.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) flytter sammen. Men lykken blir kortvarig.

Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) med vesle Adam.