Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. oktober 2007 kl 20.20 Lyden av lørdag

Har treningen gitt resultater?

Tore Strømøy sammen med de seks trenerne. Fra venstre: Jenny Jenssen, Christian Ingebrigtsen, Ulf Risnes, Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Dag Ingebrigtsen og Tore Strømøy. (Foto: Geir Evensen, NRK)
Tore Strømøy sammen med de seks trenerne. Fra venstre: Jenny Jenssen, Christian Ingebrigtsen, Ulf Risnes, Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Dag Ingebrigtsen og Tore Strømøy. (Foto: Geir Evensen, NRK)
De seks finalistene i Lyden av lørdag går nå inn i en ny og krevende fase. I kveld får vi se hvordan hver finalist og personlige trener har jobbet sammen siden den innledende runden. Artisttrenerne skal hjelpe hver finalist til å utvikle sitt talent og sine ferdigheter slik at de står enda sterkere rustet til neste runde. Hva har de jobbet med og har treningen gitt resultater?

Denne lørdagen får vi også for første gang treffe fagjuryen. Juryen består av Lage Fossheim, Hans Christian Andersen og Marianne Antonsen. Fra og med neste program skal disse tre erfarne artistene sammen med seerne dele ut poeng til artistene etter hver opptreden. Da gjelder det å ha fulgt trenerens råd og tips og gjort hjemmeleksen sin!

Om "Lyden av lørdag"
I de første fire programmene av Lyden på lørdag har vi møtt i alt 24 ulike artister og band fra hele landet og innenfor alle musikksjangre. Seks finalister er nå klare og skal konkurrere om juryens og seernes gunst. Felles for dem alle er at de spiller en type musikk som går rett inn i den norske folkesjelen, og at de har potensiale til å bli våre nye musikkyndlinger. Mellom hvert program skal finalistene gjennom i hard trening sammen med sin personlige artisttrener for å utvikle talentet sitt og stille sterkere rustet til neste direktesending.

Seks folkekjære og populære artistveteraner er utnevnt som trenere, og skal med utgangspunkt i egne erfaringer hjelpe artistene til å finne frem til det beste i sine talenter. De seks er Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Christian Ingebrigtsen, Jenny Jenssen, Ulf Risnes og Dag Ingebrigtsen

Konkurransen
Seks artisttrene har valgt ut hver sin favoritt som går videre til finalerundene. Finalisten skal i de neste fem programmene kjempe mot hverandre og vil få poeng fra både en dommertrio og fra seerne. Mot slutten av hvert program presenteres stillingen mellom artistene som i en fotballtabell. På bakgrunn av plasseringen i tabellen må trener og artist planlegge strategien frem til neste program. 1. desember skal vinneren kåres i et storslått show i Oslo Spektrum. Førstepremien er platekontrakt med Universal Music.


Underholdningsserie i 11 deler
Produksjon: Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Siss Kvamme, 23 04 77 81/ 90 82 88 17
Pressekontakt: Ingunn S. Eriksen, 48 13 72 34/ Gry Elise Jacobsen 23 04 72 86/ 930 29 120
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no