Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. april 2007 kl 23.15 Lydverket

Musikalske brudd og nye samarbeid

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Lydverket følger soloprosjektene til Tom Morello og Chris Cornell fra oppløste Audioslave. Det blir også rapport fra innspillingen av Samvirkelagets første album, et samarbeidprosjekt mellom Hopalong Knut og Gatas Parlament. Arctic Monkeys er endelig klare med sitt andrealbum, og har høye ambisjoner.

Supergruppa Audioslave var kjent for både interne gnisninger og høye listeplasseringer. Det vakte en smule oppsikt da frontfigur Chris Cornell nylig annonserte at gruppen var oppløst etter syv år og tre album.

Da Lydverkets Kristin Winsents nylig møtte Cornells Audioslave-kollega Tom Morello, avslørte han at han leste om Audioslaves brudd i avisen.

Begge de sentrale medlemmene av Audioslave, Tom Morello og Chris Cornell, er aktuelle med soloprosjekter, og du møter dem i Lydverket denne uken.

Ska + rap = Samvirkelaget
Om ikke en supergruppe i Audioslave-størrelse helt ennå, så er det ikke tvil om at spennende musikk skapes når to av Norges mest unike band samler kreftene. Hopalong Knut har laget seg sin egen nisje med livsbejande ska på trøndersk, mens gutta i Gatas Parlament har skapt overskrifter for sine krasse politiske rap-tekster.

Hva skjer når to ulike sjangere og band-kollektiv møtes i et slitent 70-talls hus ved enden av et jorde 30 minutter utenfor Trondheim? Lydverket har fulgt innspillingen av Samvirkelagets første album. Storbandet konsertdebuterte under årets by:Larm hvor Dagsavisens anmelder mente at: "rapperne og skagruppa høres ut som om de er skapt for hverandre".

Årets mest etterlengtede oppfølger?
Arctic Monkeys er klare med oppfølgeren til brakdebuten Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not, som er det albumet som solgte flest kopier på kortest tid i Storbritannias historie. Med albumet vant Arctic Monkeys den prestisjetunge Mercury Prize i 2006.

Sheffield-kvartetten lover Lydverkets seere at de har tatt sjanser på oppfølgeren Favourite Worst Nightmare, som i følge dem selv skal være tyngre og mer ambisiøs enn førsteforsøket. De spiller på Sentrum Scene i Oslo 25. juni.Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt:Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900
info@nrk.no