Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. juni 1999 kl 20.00 Med Arve på tv

Med Arve på tv (t)


NRK2 lørdag 12. juni kl 20.00
Med Arve på TV (2:7)

Uvante klanger

Vi får høre uvante klanger og lydstrukturer når de to verdenskjente fiolinistene Arve Tellefsen og Dr. L. Subramaniam framfører utdrag av Subramaniams praktfulle verk \"Konsert for to fioliner og orkester\".
Men først åpner dirigent Christian Eggen og Kringkastingsorkestret med Geirr Tveits \"Velkommen med æra og Storskrytarstev fra Hundrad hardingtonar\".
Subramaniam kommer opprinnelig fra Sri Lanka, men hans familie måtte rømme til India da han var sju år gammel. Han er oppvokst i en svært musikalsk familie, og bare seks år gammel hadde Subramaniam sin første offentlige opptreden. Allerede som sekstenåring oppnådde han å få \"The President\'s Award\", den høyeste utmerkelse en indisk musiker kan få.

Musikalsk vidunderbarn
Etter oppveksten som musikalsk vidunderbarn begynte imidlertid Subramaniam på legestudier - muligens som en reaksjon mot et for tidlig og hardt turnéliv som musiker. Han fullførte legestudiet, men har aldri praktisert sitt yrke.
De siste 25 årene har han vært en ivrig norgesvenn. Han har vært jevnlig på besøk og har samarbeidet med flere norske musikere. Han liker seg så godt her i landet at han nå har et håp om å kunne bosette seg her med sine barn.

NRK2 lørdag kl 20.00
Tidligere sendt NRK1 25.1.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
Dr. L. Subramaniam og Arve Tellefsen
(NRK-foto: Barbara Halden)

Egenprodusert musikkprogram
Ved Erik Conders og Rolf Clemens
Programleder/musiker Arve Tellefsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83