Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. desember 2005 kl 17.30 Åpen himmel: Adventsstund fra Strindheim kirke, Trondheim

En deilig drøm

Solist Siri Nordli Leirvik fremfører keltiske julesanger med gruppen Vadesten (Foto: NRK)
Solist Siri Nordli Leirvik fremfører keltiske julesanger med gruppen Vadesten (Foto: NRK)
Advent er tid for drømmer. Deilige drømmer. Det handler også om Guds drøm, en drøm som ble virkelighet når Gud blir barn i en skitten stall.

Kapellan Steinar Leirvik i Strindheim kirke i Trondheim bærer på mange drømmer, spesielt drømmer om sitt fotballlag, Rosenborg. Han er aktiv i supportengjengen Kjernen, men nå er Rosenborgskjorta byttet ut med prestekjolen og drømmene har en annen retning. Drømmen om nærhet, omtanke og fellesskap i adventstida.

Drømmen vil være en rød tråd i denne søndagens Adventsstund fra Strindheim kirke der menighetens eget Ten Sing, 70 ungdommer, vil sette sitt preg. De har også sine drømmer. Drømmen får også vinger når keltiske julesanger fremføres av gruppen Vadesten med solist Siri Nordli Leirvik. Musikalsk leder, kantor Knut Størdal, gleder seg over musikalsk allsidighet i en levende og sangglad menighet.

Tre lys er tent i et enkelt kirkerom. Det er små lys, men med kraft nok til å skyve mørket bort ved å tenne gode og lyse drømmer. Så er vi da også kommet én søndag nærmere at Guds drøm skal fødes i en stall.

Om kirken
I de fire sendingene i adventstiden skal vi Strindheim kirke i Trondheim der kapellan Steinar Leirvik inviterer til hvilestund i den travle førjulstid.

Strindheim kirke er en typisk arbeidskirke og ble vigslet 1. april i 1979. Et pulserende nærmiljø, godt samarbeid med skole og idrettslag, gjør at menigheten har mange og allsidige tilbud for barn, ungdom, voksne og eldre.

Kapellan Steinar Leirvik og staben opplever mange gleder, men også livets alvor. Dette preger adventstunden og vi får en påminnelse om at livet ikke er noen selvfølge. Derfor må vi se storheten i hverandre, spesielt nå i adventstiden.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Program Riks, Tyholt (2005)
Kontaktperson: Helge Gudmundsen, tlf. 73 88 18 15
Kontakperson: Helge Helgheim, tlf. 73 88 18 14