Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. april 2012 kl 21.30 Borgen

Danmark i krig


Det er klart for sesong 2 av den danske dramaserien "Borgen", som handler om makt, både i politikken og forholdet mennesker imellom. Statsmininister Birgitte Nyborg og spindoktor Kasper Jul besøker de danske styrkene i Afghanistan.

Taliban angriper de danske leirene og Birgitte og Kasper må evakueres.

Journalisten Katrine Fønsmark, som dekker besøket, velger å bli igjen i leiren, og blir vitne til at en ung soldat dør på operasjonsbordet.

I alt fem danske soldater mister livet i de påfølgende dagene, det høyeste antallet hittil.

Vanskelige valg
Birgitte tvinges til å ta tøffe avgjørelser når hun returnerer til Danmark. Der møter hun vanskelige valg også hjemmebanen. Skillsmissepapirene er ennå ikke signert, og Birgitte utsetter dette så lenge hun kan.

Katrine er sterkt påvirket av hendelsene hun overvar i Afghanistan. Hun kontakter den døde soldatens far for å få lov til å lese sønnens avskjedsbrev.

Om serien
Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

I andre sesong møter vi Birgitte Nyborg, som er statsminister i Danmark. Kasper Juul er spindoktor for statsministeren, og Katrine Fønsmark er stjernejournalist i avisen "Ekspres".

Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 2)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900, Publikumssevice