Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. oktober 2010 kl 20.35 Maestro

Hvem blir den beste dirigenten?


Åtte norske kjendiser med et spesielt hjerte for klassisk musikk kjemper om tittelen "Maestro" i denne nye serien. De skal dirigere kjente klassiske stykker for fullt orkester, nemlig Kringkastingsorkestret, og det er ingen enkel oppgave for en amatør! Så ryker også én av deltakerne ut i hver episode.

Vanligvis tar det opp til 10 år å bli orkesterdirigent. I "Maestro" har deltakerne opp til én uke å lære seg alt fra partiturer og samspill med solister til utallige taktskifter. Det er langt vanskeligere enn de fleste hadde sett for seg.

Deltakerne
Mia Hundvin, Petter Schjerven, Christian Borch, Aslak Borgersrud, Jenny Jenssen, Johannes Joner, Phung Hang og Hilde Louise Asbjørnsen deltar.

Variasjonen på de klassiske stykkene er stor, og vi får høre alt fra Cavalleria rusticana av Pietro Mascagni, kjent bla fra Gudfaren-filmene, til Edvard Griegs Solveigs sang fra Peer Gynt.

En av deltakerne ryker ut i hver episode. Fagjuryen består av juryformann Ole Kristian Ruud, Cathrine Winnes Trevino, Christian Eggen og Tine Thing Helseth. De gir ros og ris, men til slutt er det orkesteret som selv bestemmer hvilken dirigent som stemmes ut.

I kveld
Mia Hundvin og Christian Borch er to av deltakerne som i kveld kjemper om å bli den beste dirigenten. Etter tre dagers intensiv opplæring skal de imponere juryen med å dirigere Bojarenes inntogsmars og Redetzky-marsjen foran hele Kringkastingsorkestret.


Produsert av Nordisk film
Programleder: Espen Beranek Holm
Prosjektleder i NRK: Tone C Rønning: 90967780
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf: 23 04 20 33/90108954
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no