Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. juni 2000 kl 20.15 Fotball-EM 2000: England-Tyskland

Fotball-EM 2000: England-Tyskland

NRK1 lørdag 17. juni kl 20.15
Fotball-EM 2000: England - Tyskland

Tett oppgjør i Charleroi

Høy puls og tett spill er ventet når de to storhetene i europeisk fotball, England og Tyskland, i kveld braker sammen på Communal de Charleroi Stadion.

Tyskland er regjerende europamester etter finaleseieren 2-1 over Tsjekkia i EM i 1996. Laget kvalifiserte seg direkte til årets sluttspill etter å ha vunnet sin kvalifiseringsgruppe. I kvalifiseringen tapte riktignok tyskerne sin første kamp borte mot Tyrkia, men svarte på tiltale ved å vinne de neste seks kampene, før de avslutningsvis spilte uavgjort 0-0 mot Tyrkia hjemme. Dermed var gruppeseieren sikret og tyrkerne havnet på 2. plass, to poeng bak. Tyskland er alltid farlig i turneringer, og laget har en sterk forhistorie å vise til når det gjelder god innsats i mesterskap, ikke minst takket være veteraner som Matthaus, Ziege, Babbel og Kahn, anført av kaptein Oliver Bierhoff.

England hadde en tøffere vei til mesterskapet enn Tyskland. De klarte bare 2. plass i kvalifiseringsgruppen, noe som innebar to ekstra kamper mot erkerivalen Skottland. England vant 2-0 borte, og tapte 1-0 hjemme, og dermed var billetten til EM sikret. For midlertidig landslagssjef Kevin Keegan betydde dette forlenget tillit, og han sitter også som trener når kampen mot Tyskland i kveld blåses i gang.

Profiler som Tony Adams, David Seaman, Sol Campell, Gareth Southgate og målfarlige Alan Shearer kan nok skape problemer for tyskerne. Det samme kan kjappe Steve Mcmanaman og David Beckham med sin følsomme skudd- og innleggsfot.


Communal de Charleroi
Communal de Charleroi Stadion er hjemmearenaen til Royal Charleroi SC, og det rommer 30.000 tilskuere. Stadionet har gjennomgått en kraftig ansiktsløfting i forbindelse med årets EM. Det er blant annet bygget slik at setekapasiteten kan reduseres etter at mesterskapet er over.

Kjell Kr. Rike kommenterer kampen mellom England og Tyskland.

NRK1 lørdag kl 20.15

Sending fra NRK TV-Sporten
Kommentator: Kjell Kr. Rike
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling, Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18