Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. februar 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Rett fra levra

Renate Løkkesveen kommer i konflikt med en kollega. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Renate Løkkesveen kommer i konflikt med en kollega. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Renate har en tendens til å skape høye bølger hvor enn hun ferdes på Hurtigruten. Denne gangen er det en av de nye sesongarbeiderne hun ikke kommer overens med. Dette fører henne inn i en ubehagelig konflikt.

Renate sier at hun rett og slett ikke makter å jobbe sammen med den nye kollegaen. Men høysesongen er i full gang, så det må finnes en løsning. Renate bestemmer seg for å rense lufta og tar problemet opp med den andre servitøren.

Folk er stressa. Det er et voldsomt tempo om bord. Hotellsjef Else Kristine får hendene fulle da teknikken i den nye terminalen i Bergen går i stykker og 500 utålmodige passasjerer ikke får sjekket inn.

Unni har veldig lange dager. Sikkerhetsoffiser Solgunn syns Unni jobber for tregt, og det gjør den blide reiselederen fortvilet…

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem.

Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: