Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. august 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 8. august Kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (8:10)

Besøker inkaenes skjulte skatter

Før Michael Palin reiser inn i den søramerikanske jungelen besøker han byen Cuzco i Andesfjellene. Den spanske kolonibyen var en gang Inkaregimets hovedstad.
Etter at sjuende etappe endte i La Paz fortsatte Palin til Lake Titicaca der han treffer på en engelsk dame som restaurerer engelske byggverk. Derfra går turen videre til Inkaland, der vi sammen med Palin får oppleve verdens underverk når det gjelder arkeologi. Inkafolket var spesielt kjent for sin eksepsjonelle byggekunst, og i Sacred Valley får Palin virkelig utforsket inkafolkets verk.
Fra den tidligere inka-hovedstaden Cuzco kan man se Urubamba-elven som slynger seg innover i jungelen før den smelter sammen med Amazonas. Palin er ikke snauere enn at han begir seg ut på oppdagerferd på elven med ferge, kano og elvebåt, og her i det ukjente trenges det litt av en navigasjon for å finne den riktige veien. Hvordan det ender får vi se når Palin legger ut på den åttende etappen av sin rundreise.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på ti programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og opplever fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag 8. august kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Michael Palin møter moderne etterkommere av inkaene i en region i Andesfjellene.

Michael Palin slår leir ved Amazonas bredder etter å ha vært ni uker på tur i Sør-Amerika. (Foto: Basil Pao)

Reiseserie fra BBC
Ved Michael Palin
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18