Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. desember 2001 kl 19.30 Migrapolis: Årskavalkade

Gjensyn med popstjernen Phung

Saera Khan (Foto: Ellen Aanesen,NRK)
Saera Khan (Foto: Ellen Aanesen,NRK)
Migrapolis byr i romjulen på et gjensyn med noen av de mange spennende menneskene de har møtt i løpet av året som snart er over. Blant annet blir det møte med popstjernen Phung.

Som barn ble Phung Hang spyttet etter på vei hjem fra skolen. 10 år senere er norsk-vietnamesiske Phung blitt tenåringsidol som medlem av popgruppen Cape. Hun vokste opp i Brumunddal i en tid da hjembygda var mest kjent for sine problemer med rasisme. Phung forteller åpenhjertig om hvordan livet har endret seg fra mobbing til popstjernestatus.

Politikeren Saera
I årets kavalkade får vi også gjensyn med Arbeiderpartiets Saera Khan. Hun har hele tiden drømt om å bli noe stort. Foreldrene hennes, som er fra Bangladesh, mener man må gi barna nok frihet til å komme seg opp og fram i verden, samtidig som man passer godt på dem. Er det forresten tilfeldig at fornavnet Saera betyr ”makt”, mens etternavnet Khan betyr ”hersker”?

Skjønnhetsidealer
Ellers i kavalkaden skal vi bli med 17 år gamle Hien til en plastisk kirurg. Hun lurer på om hun skal operere sine orientalske øyne. I et annet gjensyn skal vi bli med noen som ikke nøler når de er på besøk i en piercingsalong. Ved siden av dette er det også plass til flere hyggelige gjensyn. Vi skal blant annet besøke en blokkleilighet i Asker. Der møter vi Jesus Pellon Valdes som er prest i den afro-cubanske religionen Santoria.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Saera Khan (Foto:Ellen Aanesen)