Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 1. april 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 lørdag 1. april kl 19.15
Leseforeningen (10:20)

Galskap og alkymi

August Strindberg er en av Nordens viktigste forfattere, men er i overraskende liten grad oversatt til norsk. Nå kommer hans forrykende, provoserende og selvbiografiske galskapsskrift \"Inferno\" på norsk, med etterord av Arne Melberg. Melberg gjester studio for å snakke om denne merkelige romanen. Det blir med andre ord snakk om galskap, elektrisitetsmaskiner, alkymi og okkultisme.

Gunvor Hofmo
En av våre største lyrikere døde i 1995. I 1997 utkom Gunvor Hofmos etterlatte dikt, i en utgave redigert av Jan Erik Vold. Mange trodde dette skulle bli Hofmos siste posthume utgivelse, men Jan Erik Vold har klart å grave fram noen få nye dikt som sist høst ble utgitt i boken \"Jeg glemmer ingen\". De nye diktene er mer personlige, og i følge enkelte også sterkere enn Hofmos tidligere produksjon. Kritikeren Henning Hagerup og lyrikeren Karin Haugane har begge skrevet om Hofmo. De gjester Leseforeningen for å snakke om den aktuelle boken og om Hofmos forfatterskap generelt.

Forbudt arabisk litteratur
Programmet inneholder også et intervju med den libanesiske forfatteren Hanan al-Shaykh, som nylig gjestet Norge i forbindelse med utgivelsen av hennes novellesamling \"Jeg feier solen av hustakene\". Shaykhs bøker er forbudt i flere arabiske land, og hun forteller blant annet om forskjellene mellom vestlig og arabisk litteraturtradisjon.

Programleder er Kari Marstein.

NRK2 lørdag kl 19.15

Prosjektleder Ales Ree, tlf: 23 04 24 93 / 92 20 97 83
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83