Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 29. september 2004 kl 21.25 Brød og sirkus

Willochs oppgjør med rovdyrkapitalismen

Programleder Knut Olsen er klar for en ny sesong med Brød og sirkus på NRK2 (foto: NRK)
Programleder Knut Olsen er klar for en ny sesong med Brød og sirkus på NRK2 (foto: NRK)
I kveld er programleder Knut Olsen klar for en ny sesong med det direktesendte debattprogrammet Brød og Sirkus. I festsalen ved Norges Handelshøyskole i Bergen møter Kåre Willoch kjente norske kapitalister og sosialister i en debatt om rovdyrkapitalisme og grådighetskultur. Grådigheten til enkelte norske bedriftsledere er en trussel mot kapitalismen og den norske velferdstaten, mener Willoch.

Men høster ikke Willoch det han selv har sådd? Har ikke norske politikere med Høyre i spissen selv ansvaret for å ha sluppet rovdyret løs? Eller er det kun et spørsmål om mangel på moral og dømmekraft hos enkelte bedriftsledere? Willoch håper på en anstendig norsk kapitalisme. Men er det mulig?

En annen gjest i høstpremieren til Brød og sirkus er Norges svar på Donald Trump, NIKITA-gründer Inger Ellen Nicolaisen. Hvordan vil hun finne den "perfekte leder"?

Brød og Sirkus byr også på levende musikk og satire, og denne kvelden får vi oppleve Herbjørns verden fra scenen i Bergen. Også bandene Real Ones og Big Business Band bidrar med musikk.

Sendingene utover høsten går fra Bergen, Tromsø og Trondheim, og sendedagene er onsdager (og ikke lørdager som tidligere.)


Egenprodusert debattprogram fra Program riks, Hordaland
Kontaktpersoner: Anita Hultgren, NRK Hordaland, Tel: 95943804
Lene Eltvik, NHH Tel: 95043880
Knut Olsen Tel: 90751379 e-post: knut.olsen@nrk.no
Pressekontakt. Erik Bull 73881661

Bilde:

Programleder Knut Olsen er klar for en ny sesong med Brød og sirkus på NRK2 (foto: NRK)