Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. desember 2002 kl 19.45 Brigaden

Ivar ilddåp

Ivar (Sajid Malik). Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
Ivar (Sajid Malik). Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
I kveldens episode av ”Brigaden” havner Ivar i en dramatisk situasjon som blir et vendepunkt for ham. Det fører til at han får økt selvtillit både i jobben og privat.

Brigade 01 får i oppdrag å bistå ved en trafikkulykke. Aksjonen er tidkrevende og vanskelig, og Ivar, yngstemann på laget, blir sendt inn i bilvraket for å prøve å roe ned den skadde sjåføren.

Det blir en rystende opplevelse for Ivar, men likevel er det en erfaring som han vokser på. Den fører til at han bestemmer seg for å ta tilbake sitt opprinnelige pakistanske navn, Ravi. Dessuten tar han omsider mot til seg og ber kollegaen Mortens datter Svanhild ut på kino,

Andrea sliter med følelsen av å ha fått et budskap fra en død mann. Hun vet at det er en irrasjonell tanke, men forstår etter hvert at det hele har med hennes egen far å gjøre.

Politiet og brannvesenet har en mistanke om at en ildspåsetter har stått bak flere branner i det siste. Oddvar er redd for at den lille gutten Joakim, som tidligere ble reddet ut fra en kirkebrann av brigaden, har noe med brannene å gjøre. Dette forteller han til guttens mor, Silje.

Om serien
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange), som føler at hun kommer i annen rekke og tenker på å forlate ham. Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen og Marianne Mørk Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside