Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 31. mars 2010 kl 00.30 Inspektør Lynley

Lojalitetsproblemer

Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) blir tvunget til å velge hvor lojaliteten hans ligger- hos politiet eller godset hjemme. (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) blir tvunget til å velge hvor lojaliteten hans ligger- hos politiet eller godset hjemme. (Foto: BBC Worldwide)
Både Haves og Lynley er i Cornwall da en hestetrener blir funnet hengt i en stall. Det skaper etter hvert store problemer for Lynley, som må velge hvem han skal være lojal mot i denne saken – politiet eller familiegodset.

Kompensasjonen etterforsker Haves fikk etter at hun ble skutt, har hun valgt å bruke på et Aikidokurs i Cornwall. Mens hun er der, blir hun invitert hjem til Lynleys mor, Lady Asherton. Der er også Lynley som fortvilet prøver å unngå alle spørsmål om Helen. Det blir derfor en velkommen flukt for ham da han kan hjelpe det lokale politiet i etterforskningen av mordet på nabogodsets hestetreneren, Jim Fenner.

Fenner hadde store pengeproblemer, og det mest opplagte er derfor selvmord. Men treneren var neddopet, og forbindelsen hans med den lokale smuglergeskjeft gjør Lynley mistenksom. Den ambisiøse politibetjenten DS Tremayne håper Lynleys hjelp kan gi ham en forfremmelse, men entusiasmen fører til en tragedie da huset til den mistenkte smugleren brenner ned.

Etterforskerne tar også for seg hestemiljøet i Cornwall, som stort sett består av aristokratiet. En av dem er Lady Sarah Keach, en god venn av Lynleys mor.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2005)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 4
Kveldens episode: In The Guise of Death
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no