Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. juli 2006 kl 20.15 Hodejegerne

Hva gjør en kettler?

Tande-P er programleder for Hodejegerne (NRK-foto: Ole Kaland).
Tande-P er programleder for Hodejegerne (NRK-foto: Ole Kaland).
Det får du vite dersom du ser Hodejegerne i kveld. Et seniorlag og et juniorlag skal, foruten å finne ut hvem av de seks ukjente menneskene som jobber som kettler, plassere fem andre yrker på rett person. Tande-P er programleder.

I tillegg til kettler er det en kystfisker, en skinnelegger, en translatør, en støvsugerselger og en farmasøyt. Utfordringer er som vanlig å finne ut hvem som er hva. Juniorlaget, bestående av Marte Venstad og Rebekka Edin Lyche, konkurrerer mot seniorene Isak Søraa og Edgar Nielsen. De sistnevnte er tidligere deltakere i Hodejegerne, og er henholdsvis egnemaskinmontør og hundefrisør av yrke.

Gjensyn i sommer
De ti programmene som sendes i sommer, er en reprise fra vinteren 2004.

Tande-P er programleder når et juniorlag og et seniorlag skal forsøke å gjette seg frem til seks fremmede personers yrker. Riktignok er seniorene eldst, men vet de best?

Både tradisjonelle og mer sjeldne yrker er representert. Programleder Tande-P får hjelp av Einar Hultberg til å holde orden på kaoset.

Da programmene først ble sendt vinteren 2004, ble unge, oppfinnsomme "Reodor Felgener" i grunnskolen oppfordret til å sende inn sine oppfinnelser. De beste oppfinnelsene ble presentert gjennom en seerkonkurranse: I løpet av programmet vises bilder av en del av oppfinnelsen, og seerne kunne via SMS gjette hva det er. Den heldige oppfinneren er tilstede i studio og får sjansen til å fortelle om nyvinningen og forklare hvordan den virker.

Det blir èn ny oppfinnelse i hvert program.

Egenproduksjon ved NRK Underholdning
Programleder: Tande-P
Prosjektleder: Wenche Solum
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hodejegerne