Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. oktober 2002 kl 20.25 Tore på sporet

På jakt etter ungdomsflamme i Canada

Truls Hammer og Tore Strømøy i Canada. Vil de finne ungdomskjæresten Agnes? (Foto: NRK)
Truls Hammer og Tore Strømøy i Canada. Vil de finne ungdomskjæresten Agnes? (Foto: NRK)
Denne gangen skal vi på en lang reise til Canada for å finne en ungdomskjæreste, og vi skal lete etter halvsøstrene til Viola fra Mo i Rana. Superstjernen Shania Twain er også gjest i kveldens sending.

Viola Eliassen fra Mo i Rana har alltid visst at hun hadde to eldre halvsøstre, men hvor er de nå? Viola vokste opp med far og 2 brødre i Norge. Hennes spanske mor hadde to døtre fra før som Viola aldri har møtt, men etter at hun selv ble mor ble ønsket om å møte sine eldre halvsøsken sterkt og hun skrev brev til redaksjonen. Jakten på søstrene fører Tore til Danmark.

Truls Hammer var i ungdomsårene hjemme i Norge opptatt av spennende reiseskildringer og romaner som handlet om fjerne strøk på kloden. Favorittforfatteren var Jack London, og dette resulterte i at han selv dro til Canada og skaffet seg jobb som pelsjeger.

I Canada møtte han indianerkvinnen Agnes, de ble forelsket men arbeidsgiveren til Truls likte ikke dette og sa at om han ikke brøt forbindelsen med Agnes måtte han slutte i jobben. Truls valgte jobben, men har ikke glemt Agnes.

Det var 35 år siden de hadde kontakt sist. Vil Truls og Tore finne Agnes i Canada?

NRK Trøndelag
Programleder: Tore på sporet
Prosjektleder: Henning Skjæret, mobil 95031931
Pressekontakt: Erik Bull, mobil 99599760