Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 27. august 2008 kl 21.30 Film: Barbershop

Personlighetenes møtested

Mange personligheter jobber i frisørsalongen til Calvin.(Foto: Tracy Bennett, Metro Goldwyn Mayer)
Mange personligheter jobber i frisørsalongen til Calvin.(Foto: Tracy Bennett, Metro Goldwyn Mayer)
Frisørsalongen til Calvin (spilt av rapperen Ice Cube) er et knutepunkt i Chicagos svarte nabolag. Mange afroamerikanere får trimmet afrosveisen her, samtidig som de får diskutert livets realiteter. Frisørene er folk som har kjempet seg ut av kriminelle løpebaner for å gjøre et anstendig arbeid isteden.

Calvin har arvet frisørsalongen etter faren, men er ikke interessert i å drive den. Etter å ha solgt salongen til en lokal lånehai fordi han trengte penger, forstår Calvin etter hvert farens visjoner, og angrer for salget.

Calvin skjønner at her fungerer de ansatte som samfunnsstøtter og forbilder for hele omgangskretsen, de steller ikke bare hår og skjegg for folk. Salongen er full av personligheter som deler historier, vitser og prøvelser med hverandre.

Filmen peker på sentrale konflikter i disse afroamerikanernes selvbilde, og den ender heldigvis - men ikke overraskende - med at edle handlinger vinner over egoisme og moralsk forfall.


Amerikansk komedie (2002)
Originaltittel: Barbershop
Regi: Tim Story
Med Ice Cube, Cedric the Entertainer, Eve, Sean Patrick Thomas, Troy Garity, Anthony Anderson, Michael Ealy, Lonard Howze, Keith David, Jazmin Lewis, Lahmard J. Tate, Tom Wrighit, Jason Winston George, DeRay Davis og Sonya Eddy

Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no