Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. mars 2002 kl 21.40 Med hjartet på rette staden

Giftalarm i Aidensfield

Politikonstabel Mike Bradley (Jason Durr) og legene Maggie (Kazia Pelka) og Neil Bolton (David Michaels).
Politikonstabel Mike Bradley (Jason Durr) og legene Maggie (Kazia Pelka) og Neil Bolton (David Michaels).
Rampton-fabrikken utenfor Aidensfield behandler giftige og eksplosive stoffer på en måte som arbeidstilsynet og byens lokale miljøverngruppe enn så lenge er uvitende om. I ukens episode av ”Med hjartet på rette staden” handler det med andre ord om forurensning.

En dag går det galt – guttungen Stuart Chivers drikker av elva som renner forbi fabrikken. Han sykner inn, og det bærer fluksens på hospitalet.

Mike mot direktøren
Politikonstabel Mike mistenker at Rampton-fabrikken er skyld i forgiftningen av elvevannet. Men et besøk hos direktør Harry Horton er til liten nytte. Horton benekter all forurensning fra sin fabrikk.

Den lokale miljøvernforeningen har fått snusen i saken, og anført av bestemor Bellamy går de til en sit down-aksjon utenfor fabrikkporten. Det er til sterk hinder for de store fabrikk-truckene og lastebilene. Hals over hode forsøker direktør Horton å kjøre vekk en lastebil med eksplosive væsker, giftstoffer og mye annet. Nede i veien venter konstabel Mike og legger seg på hjul etter synderen.

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politikonstabel Mike Bradley (Jason Durr) og legene Maggie (Kazia Pelka) og Neil Bolton (David Michaels) i serievinneren ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)