Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. juli 2004 kl 21.40 Kalde føtter

Tøffe tak


 David (Robert Bathurst) er på by’n med sin kollega Roger (Tony Gardener). Ut på kvelden får han et ubehagelig sjokk. (Foto: Granada Television)
David (Robert Bathurst) er på by’n med sin kollega Roger (Tony Gardener). Ut på kvelden får han et ubehagelig sjokk. (Foto: Granada Television)
David og Karen forsøker å løse sine ekteskapelige problemer på to vidt forskjellige måter: David går i terapi, mens Karen drikker. Akkurat når David føler han har gjort et gjennombrudd, gir Karen ham et sjokk som han setter liten pris på.

Samtidig har Adam og Rachel gitt seg i kast med den lange og kompliserte adopsjonsprosessen. Dette er en vanskelig tid for dem begge, men Rachels humør stiger betraktelig når hun får et nytt bekjentskap. Hennes nye venninne er Jane Fitzpatrick, Adams første kjærlighet som han like før bryllupet kysset med da guttegjengen var på tur i Belfast. Adam gjør alt han kan for å holde Rachel og Jane fra hverandre.

Jenny er dypt ulykkelig over aborten og mener det bare understreker hvor dårlig ekteskapet er mellom henne og Pete. Hun drukner sorgene i arbeid, og det varer ikke lenge før hun kommer i en situasjon som kan forandre hennes liv for alltid.

Om serien
Seerne kan glede seg til en sommer med den populære gjengen i "Kalde føtter". Det blir nemlig gjensyn med sesong 3, 4 og 5 av den britiske serien som gir en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser.

I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Parene består av Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt), Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) og Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst).

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet 4
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen og David Nicholls
Regi, ep. 1-3: Tim Whitby, 4-6: Paul Kousoulides og 7-8: Cairan Donnelly
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tkf. 23 04 72 36