Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. juni 2003 kl 23.20 Roskilde-Festivalen 2002

Dansk suksess

Saybia storkoste seg på Roskilde-festivalen. (Foto: DR)
Saybia storkoste seg på Roskilde-festivalen. (Foto: DR)
Saybias frontfigur Søren Hus venter på konsertdebuten med skrekkblandet fryd. Hva hvis ingen kommer og ser på dem?

Saybia har forsøkt å få spille på Roskildefestivalen i mange år, og i kveld skal det endelig skje. Vokalist Søren Hus kan nesten ikke vente med å rope "roskilde" til hylende fans. Men vil de like bandets nye låter?

Vi får også møte svenske Astrid som lager sin egen musikkfan-side. Hun er på festivalen for å lage stoff til bladet sitt, men vet ikke helt om hun gidder å snakke med folk.

Designerne Gisle og Karin har ikke solgt like mye som de håpet, men er likevel fornøyde. De er slitne etter fem døgn i et telt, men går inn for å ha det morsomt den siste tiden.

Bjørn Inge er også sliten. Han savner maten til mamma og sin egen seng. Men han gleder seg allerede til neste års festival.

Om programmet
Roskilde-Festivalen 2002 er en dokumentarserie som viser hvordan festivalen oppleves fra innsiden. Vi følger ungdommer fra både Norge, Sverige og Danmark og da har høye forventninger til festivalen. 18 år gamle Bjørn Inge reises hjemmefra for første gang, Firat skal selge kebab, designerne Gisle og Karin skal selge klær, og bandene David and the Citizens og Saybia skal spille på Roskilde for første gang.

Programmet er en samproduksjon mellom NRK, SVT og DR. Det er ikke helt tilfeldig at de tre nordiske kanalene er gått sammen om å lage dokumentaren; ca. 40 prosent av publikum ved festivalen er danske, 28 prosent er svenske, mens 19 prosent er nordmenn.


NRK Barn og Ungdom
Nordisk samproduksjon mellom NRK, SVT og DR
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78