Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juni 2004 kl 21.10 Kar for sin kilt

Archie, Lexie, Paul og de andre

Archie (Alastair Mackenzie, foran) og kona Lexie (Dawn Steele) har et godt forhold til hans halvbror Paul (LLoyd Owen) i „Kar for sin kilt
Archie (Alastair Mackenzie, foran) og kona Lexie (Dawn Steele) har et godt forhold til hans halvbror Paul (LLoyd Owen) i „Kar for sin kilt". (Foto: BBC)
Da noen forsynte seg av sølvtøyet på Glenbogle, falt mistanken på Archies halvbror Paul. Men tyvene viste seg å komme fra nabogodset Kilwillie. Paul vil nå starte et aktivitetssenter på Glenbogle.

Mor Molly er nå blitt mer trygg på Paul, men forholdet til hennes venn Andrew tar en ny dreining da hun starter et dating-byrå i det skjulte.

Lokalt, sentralt
Den lokale byggmester Ron hjelper Paul med planleggingen av aktivitetssenteret. Selv vil Paul at ungdom i storbyene skal komme og bruke det, men lokalbefolkningen vil at senteret først og fremst skal være for stedets ungdom.

Paul havner igjen i et dårlig lys, og han blir også beskyldt for å ha kjørt på og ramponert den lokale bygdebussen. Alle peker på Paul, bare halvbroren Archie stiller opp for ham.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Dette til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark og Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer