Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. oktober 2008 kl 23.15 Nattkino: Return to sender

Dødsdommen

Return to Sender: Charlotte (Connie Nielsen) er dømt til døden for drapet på et barn. (Foto: Nordisk Film)
Return to Sender: Charlotte (Connie Nielsen) er dømt til døden for drapet på et barn. (Foto: Nordisk Film)
Den danske regissøren Bille August står bak nattkinoen denne uka, "Return to Sender". Her møter vi en dødsdømt ung kvinne som begynner å korrespondere med en mann utenfor murene, uten å vite at motivet hans er å tjene penger.

Charlotte Cory (Connie Nielsen) sitter på dødscelle i Oklahoma, etter at hun for flere år siden ble dømt for å ha bortført og drept en baby.

Av media er hun framstilt som djevelen selv, mens advokaten hennes (spilt av Kelly Preston) føler at hun beskytter noen. Selv har Charlotte nektet å si noe som helst om hva som skjedde. Hun har forsonet seg med at hun skal dø og trukket seg inn i seg selv.

Sirkus
En henrettelse i USA er som et makabert sirkus der alle slags mennesker er involvert – demonstranter for og mot dødsstraff, nysgjerrige tilskuere, pølse- og postkortselgere, journalister og snyltere.

Til sistnevnte kategori tilhører Frank Walsh (Aidan Quinn). Han har spesialisert seg på å brevveksle med dødsdømte for så å selge brevene deres til sensasjonspressen.

Han kommer i kontakt med Charlotte under dekke av at han tjenestegjorde som soldat sammen med faren hennes. For Frank er brevene fra henne det helt store scoopet som kan innbringe hundretusener dollar.

Tvil
Til å begynne med er Frank overbevist om at Charlotte er en barnemorder. Når han møter henne i fengselet, blir han likevel til sin egen forskrekkelse tiltrukket av henne.

Etter hvert blir Frank uroet av en sterk tvil om hun virkelig har gjort det hun er dømt for. Han begynner å gjøre sine egne undersøkelser, og snart befinner han seg i en nerveslitende kamp for å bevise den unge kvinnens uskyld før det er for sent.

Dansk-amerikansk-britisk spillefilm fra 2004
Med Connie Nielsen, Aidan Quinn, Kelly Preston, Sara-Marie Maltha, Mark Ryan og Timothy Daly
Regi: Bille August
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900