Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. juni 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Hverdagsengler i Afrika

Misjonspiloten

Sykepleierkoret i Haydom i Tanzania (foto: Sanden Media).
Sykepleierkoret i Haydom i Tanzania (foto: Sanden Media).
-Jeg får fly rundt i bushen, og det er kuleste flygingen jeg vet om. Samtidig får jeg gjøre det viktigste jeg vet om. En perfekt kombinasjon!

Det sier Eivind Johannes Lindtjørn som er gjest i Åpen himmel, som også denne gangen kommer fra Tanzania.

Et kall og en eventyrlyst
Eivind er 30 år og vokste opp som misjonærbarn i Etiopia og visste tidlig at det var misjonspilot han ville bli. Interessen for fly fikk han da han opplevde flyene på nært hold gjennom sin far som ofte benyttet seg av MAF, Mission Aviation Fellowship.

I samtale med programleder Synnøve Kvervavik Vatne forteller han at det er en kombinasjon av kall og eventyrlyst som gjør at han er i Afrika. Han kan ikke tenke seg et bedre liv, men veien dit var lang. Etter mange år med hardt arbeid, hvor han utdannet seg til både flyger og flymekaniker i Norge, kunne han reise tilbake til Afrika i 2005 for å gjennomføre sin store drøm. Fete pilotlønninger i Norge frister ikke. Det er misjonspilot han vil være.

Mannen bak salmen
Foruten Eivind Johannes Lindtjørn, får vi også møte mannen bak den kjente påskesalmen "Han er oppstanden, halleluja", Bernhard Kyamanywa. Han er 70 år og pensjonert prest. Han forteller at han skrev påskesalmen mens han studerte teologi. Da hadde han god tid.

-Jeg hadde et behov for å proklamere Guds ord, og jeg gleder meg over at salmen er blitt så populær i andre deler av verden. Den er laget på en tradisjonell tanzaniansk melodi og jeg tror den er slått så godt an fordi den høres flott ut med firestemt sang og orgelakkompagnement.

Åpen himmel byr også på sang fra Afrika. HaySchool barnekor, norske skolebarn og småsøsken synger blant annet "Vi bor i Afrika". Ellers får vi høre sykepleierskolen kor, The Choir of Haydom School of Nursing.

Programmet er produsert av Sanden Media AS.
Prosjektleder, Sanden: Brita Sørli Jærnes, 404 12 726
Prosjektansvarlig NRK: Helge Gudmundsen, 958 79 025
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900