Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. oktober 2004 kl 23.40 Nattkino: Er hun ikke fantastisk?

Skandaleforfatteren Jacqueline Susann

Nattkino: Er hun ikke fantastisk?
Nattkino: Er hun ikke fantastisk?
Vi møter Bette Midler i hovedrollen som skandaleforfatteren Jacqueline Susann. Susann prøvde seg både som skuespiller og modell, men det var først da hun skrev sin første roman at karrieren virkelig skjøt fart. 26 millioner kjøpte "Dukkenes dal", og ryktene gikk om hvilke rollemodeller forfatteren hadde brukt fra virkelighetens show business.

Jacqueline Susann skrev flere andre bøker med stor suksess, men berømmelse og rikdom ga henne langt fra noe rolig liv. Det var velkjent at hun hadde problemer med narkotika og alkohol, og hun hadde en serie av løse forhold til tross for at hun forble gift med Irving Mansfield til sin død i 1974, 56 år gammel.

Om filmen
Filmen er en biografi som fokuserer på Susanns berg- og dalbanelignende litterære karriere. Foruten Bette Midler som Susann, ser vi Nathan Lane som Irving Mansfield. David Hyde Pierce, Stockard Channing, John Cleese og Sarah Jessica Parker kompletterer rollelisten.

Noen kritikere mente at filmen fokuserer vel mye på det livslange forholdet mellom Jacqueline Susann og Irving Mansfield, og demper skandalene med alkohol og narkotika vel mye. Ironisk nok kan en mistenke at Susann selv hadde foretrukket flere skandaler og mer skittkasting.

Amerikansk drama (2000)
Originaltittel: "Isn’t She Great"
Med: Bette Midler, Nathan Lane, Stockard Channing, David Hyde Pierce, John Cleese
Regi: Andrew Bergman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78