Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. desember 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Varmt om ørene for Church

Politiagent Church (Peter Phelps, t.v.) mottar brennbare opplysninger fra en tyster i narkomiljøet. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church (Peter Phelps, t.v.) mottar brennbare opplysninger fra en tyster i narkomiljøet. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church mottar informasjon fra en tyster i narkomiljøet og får svidd skosålene når han følger sporet. Dette er siste episode av ”Politiagentene” i år. En ny omgang av den australske serien kommer i Detektimen på nyåret.

Å få has på den største narkotikabaronen i Melbourne ville nesten være for godt til å være sant. Church får kontakt med en tyster som har opplysninger om hvem mannen er og at han går under dekknavnet ”Dingo”.

Egen medisin
“Dingo” er legendarisk også blant agentene i Melbourne-politiet. Om Church skulle klare å hale en så stor fisk i land, kunne han fjerne det dårlige stemplet som det hemmelige politiet i byen har pådratt seg. Som kjent ble sjefen for avdelingen skutt i forrige episode, og han er fortsatt satt ut av spill. Men også ”Dingo” opererer under dekke av å være en annen person, og Church får smake sin egen medisin.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen – om han ikke snubler på et av trinnene.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagent Church (Peter Phelps, t.v.) mottar brennbare opplysninger fra en tyster i narkomiljøet. (Foto: Beyond Distr.)