Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. februar 2009 kl 21.25 FBI ekstra: Mat

Ekspertråd om billigvarer

Programlederne Marit Evertsen Grimstad og Lars Karelius Noer setter søkelyset på kjedenes billigmerker. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programlederne Marit Evertsen Grimstad og Lars Karelius Noer setter søkelyset på kjedenes billigmerker. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Billigvarer, kjedenes egne merkevarer, kan halvere prisen på handlekurven. Likevel velger mange dem bort fordi de er usikre på kvaliteten. Spesialsendingen "FBI Ekstra: Mat" skal hjelpe forbrukeren med å finne billigvarene det er verdt å kjøpe.

I 2009 vil finanskrisen ha en betydelig innvirkning på hva og hvor forbrukerne handler. Pris, kvalitet og helse vil være det forbrukerne er mest opptatt av når de skal handle mat.

- Folk vil rett og slett snobbe ned, sier Merete Kristiansen i Eksportutvalget for fisk.

– Mange folk vil få dårligere råd i 2009, men den psykologiske effekten av krisen er vel så avgjørende for endringene vi forventer innen forbrukeratferden. Vi vil bruke mindre penger på mat, kutte ned på restaurantbesøk og kjøp av statusvarer som økologisk og rettferdig mat. Lavpris og fryst mat vil øke i popularitet, og butikkenes egne billigmerker forventes å ta markedsandeler, sier Kristiansen.

I denne spesialsendingen på NRK2 gir ekspertene råd om billigvarer og svarer på seernes spørsmål i studio. Programmet følger opp et innslag fra Forbrukerinspektørene på NRK1 tidligere på kvelden.

Egenprodusert magasin (2008)
Programledere: Marit Evertsen Grimstad og Lars Karelius Noer
Prosjektleder: Frank Sivertsen
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • FBI