Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. januar 2004 kl 21.20 Dok1: Habana Libre

Ungdomskultur i Havana

I
I "Dok1" besøker vi unge mennesker i Havana som lever i historiens og skapelsens tidsalder. (Foto: Big Noise Film)
Kuba har igjen reist seg fra en økonomisk nesten-katastrofe. På nytt velter en bølge av kulturelle trender fra den sagnomsuste øystaten i Karibia over verden. Som i ethvert samfunn i forandring, er det de unge som tøyer de kulturelle grensene og definerer de nye reglene.

Kuba er åsted for en ny og ung kulturrevolusjon. Gjennom samtaler og skildringer av hverdagsliv, reportasjer fra konserter, demonstrasjoner og kulturbegivenheter gir dokumentaren innblikk i ytringsformer og verdinormer som er vesensforskjellige fra våre.

Dilemmaet
Unge kubanske skribenter, malere, dansere, musikere, skuespillere og studenter bidrar i programmet. Gjennom deres personlige historie blir vi konfrontert med en kjent problemstilling: Skal de flytte fra øya – eller være med å bygge og videreutvikle hjemlandet i et nytt årtusen?

Ny æra
Dokumentaren fanger opp unge menneskers personlige erfaringer med politisk protest, gateteater og karneval. Ungdommene vi møter er med å skape et nytt sosialt ståsted på Kuba – langsomt skyver de landet framover inn i en ny æra.

Innkjøpt norsk program
Regi: Ståle Sandberg
Produksjon: En Rebel Rebel produksjon sammen med Speranza Film (2001)
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57