Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. februar 1999 kl 21.05 Detektimen: Derrick

Detektimen: Derrick (t)

NRK1 fredag 12. februar kl 21.05
Detektimen: Derrick

Skjebne som fortjent?
Derrick får en nokså komplisert drapssak å hanskes med i kveldens episode fra Münchens skyggesider. Alfred Kajunke blir funnet drept i sin egen bolig. Mordvåpenet synes å være den dreptes foldekniv, som blir funnet ute i søppelkassen.
Av mennesker i nærmiljøet blir det tegnet et lite flatterende bilde av den drepte, og man antyder at Kajunke har fått som fortjent. Blant annet har datteren Anja stadig oftere søkt tilflukt hos forfatteren Walter Ahrens.
Derrick forstår snart at skal han løse denne kriminalsaken, må han først og fremst finne årsaken til Anjas uvilje mot faren. Nøkkelpersonen i saken må derfor være forfatter Ahrens, mener Derrick.

Om serien
\"Derrick\" er den største seriesuksessen i tysk fjernsyns historie. Den 75 år gamle norgesvennen Horst Tappert har spilt rollen som Derrick helt siden 1974. Serien har vært umåtelig populær i mer enn 100 land gjennom nesten et kvart århundre og ble introdusert i Norge i 1975. Siden har den ligget høyt oppe på seerstatistikkene her hjemme.
Horst Tappert har imidlertid nå bestemt seg for at nok er nok. Etter 24 år og 281 episoder er det ugjenkallelig slutt. NRK har vist så å si alle episoder som har vært laget i serien, og sender nå de ti siste episodene. Fram til påske skal vi bli med Derrick og hans trofaste makker Harry Klein (Fritz Wepper) på deres aller siste oppdrag.
NRK1 fredag kl 21.05

Tysk kriminalserie
Produksjon: ZDF
I hovedrollene: Horst Tappert og Fritz Wepper
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23047751