Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. september 2008 kl 19.55 Ansikt til ansikt

En engasjert kvinne

Ansikt til ansikt: Morten Krogvold har møtt Lise Fjelstad. (Foto: Morten Krogvold)
Ansikt til ansikt: Morten Krogvold har møtt Lise Fjelstad. (Foto: Morten Krogvold)
Lise Fjeldstad har interessert seg i viktige samfunnsspørsmål og er en brennende engasjert kvinne. Det blir et nært møte mellom henne og Morten Krogvold.

Morten treffer Lise på Nationaltheatret, på Ibsenmuseet og hjemme i hennes egen have. Det snakker om teater og skuespillerens prosesser, om kunst og trivialiteter, og om å bli rammet av kjærlighet.

Anerkjent skuespiller
På tapetet over sengen sin skrev en ung jente "skuespillerinne". Det var det den sjenerte jenta drømte om å bli selv om ingen trodde på henne. Heller ikke Lise Fjeldstad selv.

Nå er hun en av våre mest anerkjente skuespillere, ansatt ved Nationaltheatret siden 1975. Hun har vunnet en rekke priser og er kjent for sine sterke tolkninger av kvinneskikkelser hos Ibsen og Strindberg.

"Ibsen kan spilles råere, mer brutalt og realistisk", mener hun. "Vi har ikke tatt ut seksualiteten hos Ibsen og Ibsens kvinner. De har sterke hoder og et sterkt kjønnsliv."

Om serien
Det er klart for en ny runde med personlige møter mellom fotografen Morten Krogvold og flere av våre mest kjente og kjære kulturpersonligheter.

De første åtte programmene i serien ble sendt vinteren 2004, og fulgt opp med åtte nye portretter vinteren 2006.

Morten Krogvold er en av landets mest anerkjente fotografer. Han er kjent for å få både kongelige og andre til å la nye sider av seg selv komme til uttrykk i bildene. I "Ansikt til ansikt" tar han dette et skritt videre og lar foto-objektene åpne seg foran tv-kameraene på en unik måte.

Hans metode er samtalen, i jakt på en indre motor og engasjementet hos sine objekter. Så trykker han på avløserknappen og øyeblikket "fryses". Resultatet blir et flersidig portrett, både gjennom samtale og fotografi.

I år møter vi Arthur Arntzen, Shabana Rehman, Arne Nordheim, Lise Fjelstad, Ole Paus, Nina Witoszek, Henning Mankell, Leif Ove Andsnes og Gunnar Sønsteby.

Innkjøpt portrettserie i ni deler (2008)
Produsert av Fabelaktiv AS
Regi: Arne B. Rosted og Terje Nilsen
Produsenter: Terje Nilsen og Arild Halvorsen
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no