Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. mars 2004 kl 22.30 Ruby ser stjerner: Jim Carrey

Komisk møte

Ruby Wax møter komikeren og skuespilleren Jim Carrey. (BBC-foto)
Ruby Wax møter komikeren og skuespilleren Jim Carrey. (BBC-foto)
Ruby Wax får audiens hos skuespillerne og komikeren Jim Carrey på et hotellrom i London. Carrey er i byen for å promotere sin siste film, og Ruby har bare én time på seg før han setter kursen videre mot Tyskland. Dermed er det duket (bokstavelig talt) for et hektisk, fysisk og svært komisk møte.

Blant annet avslører Carrey at hans første seksuelle forhold var til et grønt teppe i barndomshjemmet, og at han har faket – av alle ting - tungetale.

Falsk tungetale
Siden han ble verdenskjent for sitt komiske talent og gummifjes etter hovedrollen i komedien "Ace Ventura", har Carreys formue vokst betraktelig med hver film han har deltatt i. Sist ut var komedien "Bruce Almighty".

På spørsmål om han selv har hatt noen religiøse opplevelser, forteller Carrey om en gang han forvillet seg inn i rekkene til en amerikansk svovelpredikant, og endte opp med å late som om han talte i tunger for å ikke skille seg ut.

Barndomsminner
Carreys barndom var langt i fra glamorøs, og en kort periode bodde skuespilleren i et telt. Moren var plaget av store humørsvingninger og var i tillegg hypokonder, noe Carrey selv mener er en av grunnene til at han tidlig utviklet en sterk sans for humor. Et av de mer komiske barndomsminnene han deler med Ruby er om da han ble tatt på fersken av faren i het elskov med det grønne teppet på foreldrenes soverom.

Om serien
Seks onsdager framover tar Ruby Wax oss med på uvanlige møter med noen av verdens største stjerner. Hun har gjort det til sitt varemerke å gå over streken med sine intervjuobjekter. Den taleføre kvinnen er pågående, vittig og sjarmerende, og stiller spørsmålene ingen andre tør stille. Ruby har en egen evne til å få kjendisene til å avsløre langt mer enn de hadde tenkt.

Først ut var Liza Minnelli og daværende ektemann David Gest. De fem neste onsdagene møter Ruby Jim Carrey, Joan Collins, John McEnroe, Ben Stiller og Susan Sarandon.

Innkjøpt underholdningsserie fra BBC, 2003
Originaltittel: "Ruby Wax With…"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252