Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. april 2010 kl 22.30 Nurse Jackie

Biffkniv i brystet


En mann blir trillet inn på All Saints-sykehuset med en kniv stikkende ut av brystet. Zoey må beherske seg for å ikke nappe den ut med en gang – noe som kan være fatalt.

Mannen som er blitt knivstukket, var på sin første date med en ny flamme da hennes eksmann angrep ham med en biffkniv. Kvinnen er fra seg. For første gang i livet har hun møtt en skikkelig bra fyr, men så blir det tidenes verste date.

Ett år med utroskap
Jackies elsker Eddie er nok litt mer betatt av henne enn hun selv er av ham. Han husker at de to har vært sammen i et år, og gir henne et Carter-armbånd i gave. Da hun endelig aksepterer gaven, blir den ikke i hennes eie særlig lenge.

Morsfølelse
I akuttens resepsjon står det plutselig en liten barnestol, og oppi den ligger en baby som har blitt forlatt. Mrs. Akalitus blir forferdet over at noen kan forlate babyen sin på denne måten, og etter å ha tilbrakt litt tid med nurket, blir det vanskelig for henne å gi slipp.

Om serien
"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter, deriblant en elsker på sykehuset som har tilgang på de smertestillende medikamentene hun er blitt avhengig av på grunn av sin dårlige rygg.

Når Jackie sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Som sykepleier gjør hun alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er langt mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler.

Amerikansk dramaserie fra 2009 (12 episoder)
Produsert av: Showtime / Lionsgate
Originaltittel: Nurse Jackie
Episodetittel: Steak Knife
Regi: Steve Buscemi
Manus: Nancy Fichman & Jennifer Hoppe
Med Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Peter Facinelli og Ruby Jerins m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900