Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 3. september 2010 kl 19.55 Film: Meg, meg selv og Stanley

Kall meg Stanley!

John Malkovich spiller svindleren som utgav seg for å være filmregissøren Stanley Kubrick. (Foto: Europacorp Distribution)
John Malkovich spiller svindleren som utgav seg for å være filmregissøren Stanley Kubrick. (Foto: Europacorp Distribution)
John Malkovich spiller Alan Conway, en mann som skamløst utgav seg for å være mesterregissøren Stanley Kubrick i flere år. Filmen er basert på en virkelig historie.

Svindleren Alan Conway var en ganske shabby og alkoholisert figur som klarte å holde et utall mennesker for narr en periode på 90-tallet.

I filmen "Meg, meg selv & Stanley" følger vi Conway mens han bløffer den ene personen etter den andre. Han overtaler ofrene til å gi ham penger, sprit og sex mot at han lover dem roller i sine nye filmprosjekter.

Mediesky
Conway lignet ikke det aller minste på Stanley Kubrick, men de færreste kjente til den mediesky filmlegenden av utseende og gikk fem på. Selv visste Conway forsvinnende lite både om regissøren og filmene hans, men det hindret ham ikke i å slippe unna med de utroligste stunts. Blant annet skal han ha fått banklån til en homseklubb i Soho ved å signere med Stanley Kubricks navn.

Filmen er laget av Anthony Frewin (manus) og Brian Cook (regi), som begge var assistenter for Stanley Kubrick på flere av hans produksjoner. Kubrick (1928-1999) var berømt for filmer som "Spartacus", "Dr. Strangelove", "A Clockwork Orange", "The Shining", "Full Metal Jacket" og "Eyes Wide Shut".

Filmen er sendt tidligere.

Britisk dramakomedie fra 2005
Regi: Brian W. Cook
I rollene: John Malkovich, Jim Davidson, Richard E. Grant, Luke Mably, Marc Warren, Terence Rigby, James Dreyfus m.fl.
Kontaktadresse for presse: Presse, 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900