Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 7. mars 2009 kl 21.45 Film: Thumbsucker

Dårlig vane er vond å vende

Justin er en tottsugende tenåring. Hvordan bli kvitt en slik vane? (Foto: Scared Little Animals LLC)
Justin er en tottsugende tenåring. Hvordan bli kvitt en slik vane? (Foto: Scared Little Animals LLC)
Tenåringen Justin suger på tommelen. Det er et problem for både ham selv og foreldrene. Men hvordan få en tenåring med en så inngrodd vane til å slutte? I filmen spiller store stjerner som Keanu Reeves, Tilda Swinton, Vince Vaughn og Benjamin Bratt.

Rollen som Justin er det nykomlingen Lou Pucci (23) som har og kjæresten Rebecca spilles av 24 år gamle Kelli Garner (The Aviator).

Justin føler seg unormal på grunn av sin trang til å suge på tommelen. Løsningen blir å gå til tannlegen (Keanu Reeves) for å få hypnose. Det fungerer for så vidt, men Justin føler seg ikke normal likevel. Han blir hyperaktiv og blir satt på Ritalin. Men trangen til å suge på totten er stadig der. Så Justin bruker pot og sex som virkemidler for å glemme sin uvane, men han føler seg bare verre.

Vondt kne og 40-årskrise
Justins far, Mike (Vincent D’Onofrio), sliter på sin måte. Hans fotballkarriere ble ødelagt i ungdommen på grunn av et vondt kne. Han fullførte ikke studiene. Han føler seg mislykket og skjuler det ved en tøff fremtreden. Kona Audrey (Tilda Swinton) har 40-årskrise og føler seg som en dårlig mor på grunn av sin tottsugende tenåring.

Amerikansk komedie fra 2005
Originaltittel: Thumbsucker
Regi: Mike Mills
Med: Lou Pucci, Vincent D’Onofrio, Tilda Swinton og Vince Vaughn
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf: 23 04 77 51 – 951 00 299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no