Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. juli 2001 kl 20.00 Du skal danse mye

Mer dans med Tore og Elin

Dænsebandet har holdt det gående i 15 år og tilhører i dag eliten blant norske danseorkester.
Dænsebandet har holdt det gående i 15 år og tilhører i dag eliten blant norske danseorkester.
I kveld kommer det andre programmet fra dansegalla i Tromsø høsten 1997. Tore Skoglund er programleder - med hjelp av Elin Østraat, Harstad-jente med erfaring fra dansegulvet.

Skoglund deltar stadig med stor iver på festen samtidig som han drømmer seg litt tilbake til 60-tallet, den gang han sjøl var ung deltaker på lørdagsdansen i små, intime bygdehus.

På gulvet svinger han og et par tusen andre seg til tonene fra Dænsebandet. Gjesteartister denne gang er Monica Bring, en populær svensk saksofonist som både har en fot i jazzen og en i dansemusikken, samt det seks kvinners sterke koret "Korsettene", som både korer andre artister og svinger seg kraftig i et eget nummer på scenen.

Artistene
Dænsebandet har holdt det gående i 15 år og tilhører i dag eliten blant norske danseorkester. Bandet har en sammensetning av både unge og litt eldre musikanter fra Gjøvik og Toten. De kjennetegnes både for sitt musikalske nivå og for stor spilleglede.

Monica Bring med sin hvite saksofon, er blitt populær i Norge både på grunn av sin dyktighet og fordi hun har en sjelden utstråling og et strålende humør på scenen. Tidligere i høst avslørte hun seg også som habil historieforteller i "Du skal høre mye..."

"Korsettene" har sitt utspring i Gospelkompaniet, et Tromsø kor som har høstet stor anerkjennelse i de senere årene. De har tidligere deltatt i flere tv-program fra Tromsø.


Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Ved: Tore Skoglund og Elin Østraat
Bilderegi: Hans Børge Hartvigsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Dænsebandet har holdt det gående i 15 år og tilhører i dag eliten blant norske danseorkester.