Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. mai 2000 kl 22.00 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)

NRK1 fredag 5. mai kl 22.00
Detektimen: Drapsalarm

Åndenes hus

Da mediet Quentin Warburton blir skutt av en svevende pistol på en av sine seanser, forteller vitner til Tessa og Steve at morderen var Arthur Pitman. Det besynderlige er bare at Arthur har vært død i tre år!

Det er mye mystikk rundt Warburtons død, og Tessa og Steve prøver å finne ut hvordan dette mediet skapte illusjonen som overbeviste Pitman- familien om at Arthurs ånd hadde kommet tilbake for å drepe ham. Selv om noen medlemmer av familien betraktet Warburton som en sjarlatan, kunne ingen forklare hva de hadde sett under seansen.

Pitman-familien kan fortelle Tessa og Steve at Warburton under en tidligere seanse hadde gått i transe og fortalt dem hvor de kunne finne Arthurs lik som hadde vært gjemt i tykt buskas i tre år. Hvordan visste Warburton hvor liket av Arthur Pitman var?

En siste seanse blir holdt i Åndenes hus. Tessa og Steve er til stede for å se om Døden kan tale og avsløre hvem som myrdet Quentin Warburton.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK1 fredag kl 21.10

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83