Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. april 2013 kl 19.45 Ut i naturen: På glattisen - magasin

Venner og motstandere.


Irvin Kilde og Bjørn Florø-Larsen er gode fiskekompiser. Men de er også beinharde motstandere og konkurrerer i isfiske. Det er om å gjøre å fange flest og størst fisk, og den merkeligste fiskearten.

Begge gutta er fiskebiologer og jobber med forvaltning av fisk. I tillegg fisker de mye på fritida. Irvin har fanget 104 forskjellige arter i Norge, og ligger dermed på delt førsteplass. Bjørn ligger hakk i hæl med 93 arter.

Nerdenes konkurranse
Nå har de satt seg som mål at de i ett vann skal fiske opp flest ørret. I et annet skal de få den største gjedda, og til slutt, ute på fjordisen, skal de forsøke å få opp flest mulig forskjellige arter.

Riktige metoder
Isfiske er en hobby for de tålmodige, for det kan gå timer mellom hver gang det napper. Men utstyret kan også avgjøre forskjellen på suksess og fiasko. Ut i naturen skal teste gamle velprøvde metoder og også teste ut helt nye. Kanskje er et elektrisk legotog det som skal til?

Rev og hund i lek>
Det er uvanlig at en rødrev inviterer en hund til lek, selv om reven er et hundedyr. For lille Peik på Hamar skjedde det dag etter dag. Matmor Kristin Mo ble etter hvert vant til å ha med seg en rødrev på tur.

I seervideoene får vi møte to voksne brunbjørner som ikke trives i hverandres selskap. Det er mange måter å løse konflikter på. Ikke alle like fredelige.

Programansvarlig: Nils Arne Sæbø
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900