Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. september 2002 kl 20.30 Advokatene

Advokatene tar saken

Bobby Donnell (Dylan MacDermott, foran) og hans medarbeidere er klare med 22 nye episoder av
Bobby Donnell (Dylan MacDermott, foran) og hans medarbeidere er klare med 22 nye episoder av "Advokatene". (Foto: Twentieth Century Fox)
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av advokatkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem.

Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser.

Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Kolleger og partnere
Bobby Donnell (Dylan MacDermott) er leder for advokatkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av
Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Første episode
En gammel kjenning fra tidligere episoder av ”Advokatene”, fotterapeuten George Vogelman, er fra før frikjent for drap på en kvinne. På grunn av omstendigheter knyttet til drapet har borettslaget beordret utkastelse av Vogelman. Igjen søker han hjelp og støtte hos advokat Ellenor Frutt i Donnell, Young, Dole & Frutt. Dessuten blir hun med ham hjem på kalkun-middag. Der og da prøver hennes klient å gjøre tilnærmelser…

Advokatene Bobby Donnell, Lindsay Dole og Jimmy Berluti utgjør forsvaret til den drapsmistenkte tannlegen Henry Olson, tiltalt for drap på en klient mens hun var inne til behandling på hans kontor. I slutten av episoden faller dom i Olson-saken, men den viser seg å være svært tvilsom – og selvsagt vil advokatene forfølge saken i kommende episoder.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Practice
I rollene: Dylan McDermott, Lara Flynn Boyle, LisaGay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Kelli Williams og Michael Badalucco.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,