Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. februar 2003 kl 22.30 Lydverket

Ukronet popdronning


"Lydverket" har besøkt Bertine Zetliz i studio i London. (Foto: Leif Hatland, NRK)
Bertine Zetlitz har brukt verdenskjente musikkprodusenter og avanserte dataprogrammer for å få til sin nye elektroniske musikk, mens garasjerockerne i The Laundrettes satser på gammelt analogt utstyr og en trendy producer i lagerfrakk når de skal få fram sitt retrosound. Du får møte både disse artistene og det danske stjerneskuddet Mew i ”Lydverket” denne uken.

”Lydverket” er ikke snauere enn at de kaller Bertine Zetlitz vår ”ukronede popdronning”. Forventningene er store til Bertines nye plate som mange tror omsider vi gi henne et navn også utenfor Norges grenser. Grunnen er ikke bare Bertines låter, men også det at hun på det nye albumet har jobbet med 3 svært anerkjente musikkprodusenter i England, nemlig Howie B, Richard X og Magnus Fiennes som har sikret mange andre artister internasjonale suksesser.

I høst besøkte ”Lydverket” Bertine i Townhouse studios London under innspillingen sammen med Magnus Fiennes. Kveldens program sender intervjuet med Bertine, som nå er helt ferdig med albumet sitt.

Trendy studio
De norske garasjerockerne i The Laundrettes har også vært i London for å spille inn sin plate. Som så mange rockeband ønsket de seg en retrosound, og fordi de har gode kontakter, klarte de å booke seg inn på det aller mest trendy studioet i rockeverdenen akkurat nå, nemlig Toerag Studio. Her spilte både The White Stripes og The Datsuns inn sine siste plater, og her finnes bare gammelt innpillingsutstyr og en produsent som nekter å bruke digitale hjelpemidler til å gjøre musikken bedre.

Vi hang oss på The Laundrettes under innspillingen for å sjekke ut hva som gjør dette studioet så spesielt.

Møte med Mew
Mew et band som ikke nøyer seg med å spille inn musikken sin på ”riktig” måte. De har også store tanker om hvordan de kan kombinere musikken med visuelle virkemidler. Mew er det siste skuddet på stammen av danske band med internasjonal suksess (sammen med Sabya og The Raveonettes). ”Lydverket” besøkte medlemmene i kollektivet de bor i.

NRK Ung
Egenprodusert musikksending
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Kontaktperson, ekstern info: Hilde Ljøen 23 04 72 36