Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. januar 2005 kl 19.55 Memo

Ny musikalsk spørrelek

Ivar Dyrhaug er programleder for Memo. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Ivar Dyrhaug er programleder for Memo. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Beat for beat vil ikke prege "gullrekka" denne våren, men Ivar Dyrhaug holder stand på fredagskvelden. I Memo hyller han Melodi Grand Prix’ 50-årsjubileum.

2005 er jubileumsår for Melodi Grand Prix. Sangkonkurransen fyller 50 år, og dette danner utgangspunktet for den musikalske spørreleken Memo. Deltakere i kveldens spørrelek er Kari Slaatsveen og Knut Borge og Jannike Kruse og Frode Alnæs.

I hvert program presenteres en av artistene som skal delta i den norske finalen av Melodi Grand Prix. Første ut er Cheezy Keys.

Cheezy Keys
Cheezy Keys er en sang- og showgruppe bestående av Kim Hagen, Anders Kjepperud, Hans Petter Moen, Kjærand Moe og Morten Bergheim. De fem slo seg sammen i 2000, kun med ønsket om å ha det gøy.

Men gode tilbakemeldinger medførte større satsing, noe som hittil har resultert i medvirkning i flere tv-programmer, i filmen "Olsenbanden Jr. – på rocker'n" og flere revyer. Høydepunktet hittil er oppsettingen av deres eget show "Cheezy Keys" på Chat Noir.

Det var Cheezy Keys som stod for den famøse pauseunderholdningen i MGP i 2003. Nå gleder de seg til å rette opp inntrykket med sangen "Feel the Beat" i den norske finalen i Melodi Grand Prix lørdag 5. mars.

Spørsmål og live musikk
Utover våren legger programleder Ivar Dyrhaug opp til en storartet feiring. Blant annet tar han for seg av NRKs rikholdige arkiv, og vi får gjenoppleve høydepunkter fra de 50 årene dette musikalske sirkuset har pågått.

Til hvert program er det invitert kjendiser som skal svare på spørsmål av varierende vanskelighetsgrad om MGP.

Dessuten spiller kjente band og artister live i hvert program. Musikerne får i oppdrag å tolke MGP-låter, både norske og utenlandske, helt på sin egen måte. Span, Farmers Market, Thom Hell og Karin Park er blant dem som skal by på sine versjoner av noen av melodikonkurransens største hiter.

Memo har også sitt eget husband. Det består av kapellmester Steffen Isaksen, Christin Bastiansen og Odd René Andersen står for vokalen, Børre Flyen spiller trommer, Kjetil Dalland er på bass og Kjell Harald Litangen kontrollerer gitaren. Det er et nytt og spennende band som skal bringe god musikk ut til seerne.


Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer