Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 4. januar 2008 kl 21.50 Film: Carlito's Way

Ikke lett å være lovlydig

Gail (Penelope Ann Miller) og Carlito (Al Pacino) (Foto: Universal Pictures)
Gail (Penelope Ann Miller) og Carlito (Al Pacino) (Foto: Universal Pictures)
Carlito Brigante blir løslatt etter fem år i fengsel. Han forteller tidligere venner at han har trukket seg tilbake fra "forretningen" med narkotika, og at han ikke har til hensikt å gå tilbake til gamle synder.

Men det er ikke lett for en notorisk gangster å holde seg på den rette siden av loven. Til tross for det oppriktige ønsket om å forbedre seg, blir Carlito dratt inn i en voldsspiral da fetteren hans blir drept i en narkotikahandel. Carlito må skyte seg vei ut av begivenheter som han hadde til hensikt å unngå. På flukt fra åstedet kommer han over nok penger til å kjøpe seg inn i en nattklubb, eid av en spilleavhengig type ved navn Saso. Saso trenger investorer for å unngå å bli drept på grunn av spillegjeld.

Carlito gjør det også skarpt økonomisk, og har snart 75.000 dollar som er den summen som skal til for å bli medeier i et bilutleieselskap på Bahamas. Selv om Carlito prøver å holde seg på den smale sti, er ryktet om hans fortid godt kjent og han kan ikke unngå en konfrontasjon med en gangster kalt Benny Blanco.

Da han blir oppsøkt av advokaten og vennen David Kleinfeld som trenger Carlitos hjelp for å få en gangster, "Tony T", ut av fengselet, stiller han opp. Hvis dette ikke lykkes, vil Kleinfeld bli drept. Carlito går med på å hjelpe ham fordi han, tror Kleinfeld fikk ham løslatt fra fengselet på grunn av deres vennskap.

Carlito skjønner etter hvert at det å vise Kleinfeld tillit er det dummeste han har gjort…

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (1993
Originaltittel: "Carlito’s Way"
Med Al Pacino (Carlito), Penelope Ann Miller (Gail), John Leguizamo (Benny Blanco), Viggo Mortensen (venn/FBI) og Sean Penn (Kleinfeld)
Regi: Brian de Palma
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no